Vermonter ocupă locul 2 în seria World Skyrunning 2018

sâmbătă, 13 octombrie, Vermonter Hillary Gerardi a devenit primul american la podium din categoria generală din seria mondială Migu Skyning.

Gerardi, care este originar din Saint Johnsbury și acum locuiește în Chamonix, Franța, a ocupat locul 16 în ultima cursă a seriei din acest an, Sâmbătă, Skyrace, Limone Extreme, un picior de 29k în Lombardy, Italia,. Gerardi a fost unul dintre 927 de concurenți din 37 de țări care au concurat. Alergătorii au abordat 2.500 m de altitudine dobândit pe un curs tehnic care a necesitat urcarea cu mâinile unuia uneori.

De asemenea, Gerardi a terminat sezonul ca campion în categoria Sky Extra, câștigând 440 de puncte în cursele de serie pe parcursul sezonului de rulare 2018.

Cele mai importante clasament general în Seria Mondială se bazează pe cele mai bune două finisaje ale sezonului în categoriile Sky Classic și Sky Extra.

Gerardi a ocupat locul doi pentru serie în categoria generală, terminând sezonul cu 390 de puncte, cu doar patru puncte mai puține decât campionul mondial, Ragna Debats din Olanda. Kilian Jornet a fost campionul general al seriei de bărbați.

Skyrunning dobândește popularitate în Statele Unite. Este diferit de rularea ultra și este mult mai tehnic decât traseul. În mod obișnuit, concurenții cheltuiesc porțiuni dintr -o viteză de cursă care se ridică la secțiuni abrupte de traseu sau alpinism, nerepuz, peste terenul clasei a 3 -a și a IV -a.

Federația Internațională Skyning definește Skyrunning ca „munte care se desfășoară peste 2.000 de metri, unde înclinația minimă este de șase la sută pe distanța totală și ar trebui să includă secțiuni de 30 la sută.” Cu alte cuvinte, alergând pe trasee de munte incredibil de tehnice. După cum a spus Gerardi în septembrie, „Nu este mai mare dacă nu trebuie să -ți folosești mâinile.”

Gerardi s -a alăturat Circuitului Seriei Mondiale în 2017 și într -un singur an a atras atenția pentru o mulțime de victorii, inclusiv Tromso Skyrace pe 4 august (unde a ocupat locul 10 în general) și Trofeo Kima, o cursă dificilă de 52k pe câmpurile de zăpadă, moraine și creste expuse cu frânghii fixe în Valmasino, Italia. Gerardi a câștigat Kima în 7 ore, 37 de minute și 29 de secunde – doar un minut timid al recordului de curs. În 2014, un alt Vermonter, Kasie Enman, de la Huntington, a câștigat cursa Kima și a continuat să se lege pentru a doua în Skyrunning World Series Ultra Categorie,

Pe 13 septembrie, Gerardi a luat bronzul pentru Team SUA în Campionatele Mondiale Verticale de la Kinlochlevin. Gerardi a fost unul dintre cei 15 alergători americani invitați să concureze la prima echipă completă a Skyning din SUA.

Ea a avut o victorie mare în același weekend care a ajutat la protejarea titlului său în categoria Sky Extra, într -o cursă de 32k în sus pe orizontul tehnic și expus Glen Coe pe vreme umedă și ploioasă.

În achiziție pentru a câștiga în mod clar Seria Mondială Skyning, Gerardi ar fi trebuit să câștige locul șase sau mai bine la Limone. Ea a plasat anterior a opta în cursă de două ori.

Câștigarea pe locul doi din acest an în categoria generală și primul loc în categoria Sky Extra a prezentat pași mari în cariera de conducere a lui Gerardi. În 2017, ca rookie, a terminat pe locul doi în categoria Sky Classic. Acesta este primul sezon în care a făcut podiumul pentru diviziunile generale și Sky Extra.

Vedeți rezultatele perioadei complete pentru toți alergătorii din seria mondială Skyning, aici.

Subtitrare foto: Pe 22 iulie 2018, Hillary Gerardi a ocupat locul doi în Dolomyths Run Skyrace în Canazei, Italia. Aici, ea se ridică după ce a urcat aproape 1.000 de metri pe milă timp de 10k. Fotografie de Mattia Rizzi.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.